Galleri:

Du är välkommen att dela annonsen:

Plats

Plats

Årjäng, Värmland, Sverige
Gjutås 1, Källsbyn
Annonseras av:
Gittas Verkstad (1)
Bolagsform: Övrigt
Telefon nr.: +46 73 838 56 82
Adress: Gittas verkstad, Gjutås 1 Lennartsfors, 672 92 Årjäng
logo_gittas-verkstad_årjäng2
Previous Next
1

Gittas Verkstad

Advert details

Annons ID: 515
Besökare: 217
Slutar: aldrig

Beskrivning

Gittas Verkstad väv – konst – design finns i Källsbyn Lennartsfors vid Dalslands Kanal i Värmland. Du hittar fina presenter för dig och dina vänner.

Om mig

Jag är född och uppvuxen i Hamburg. De första 30 åren av mitt liv tillbringade jag i storstaden. Min far jobbade som dekoratör, min mor som dagislärare. Båda gjorde mycket själva och gav det vidare till mig. Från en tidig ålder har jag med hennes stöd skapat, målat och sytt nästan varje dag.

 

Utbildning

Efter gymnasiet studerade till lärare vid universitetet i Hamburg med ämnen tyska språk och och ekonomi. Då tiderna inte var så lätta för lärarna ska jag vänta i tre år på praktiskt delen av utbildning. Under den här tiden uppfyllde jag min stora önskan och utbildade mig som hand vävare i Marie Thierfelds traditionella verkstad. Jag avslutade min lärlingsutbildning med gesällbrev. Jag har aldrig tappat intresset för vävning, även om jag inte längre kunde göra det i mitt senare yrkesliv.

 

Mitt Yrkesliv

Gift och med två barn flyttade vi till Schleswig-Holstein. I Rendsburg arbetade jag som lärare på ett stort yrkesutbildningscenter och tyckte mycket om. Förutom mitt jobb studerade jag textil och design vid Universitet Flensburg. På fritiden lärde jag mig från en konstnär under flera år att måla med en speciell temperateknik som jag fortfarande tycker om att använda till idag. 2011 slutade jag jobbar på skolan.

 

I Sverige

Sen 2011 bor min man och jag en del av året på landsbygden i vårt tidigare fritidshus i Sverige i den vackra naturen i Värmland. Här återupptäckte jag vävning. Jag hade förvarad alla rapportböcker, provböcker och handvävda alster från min utbildning i flera lådor. När jag tog ut dokumenten och all utrustning kunde jag börja direkt. I ett uthus har vi inrättat ett verkstadsrum med tre olika vävstolar. Nu kan jag utveckla mitt hantverk och omsätta mina idéer.

 

Gittas Verkstad

2013 öppnade jag Gittas Verkstad för väv, konst, design och jag är mycket glad med mitt lilla företag.

Jag visar främst mina produkter i föränderliga utställningar här på vår gård. Men jag deltar också i hantverksmarknader och utställningar. Några av de hjälper jag till att organisera.

Detaljer

Öppettider Just nu har jag inga fasta öppettider. Vänligen ring i förväg på 0046 – 73 838 56 82 om du vill besöka Gittas Verkstad. Då är du säkert att jag är hemma.

Avancerad sökning