Den perfekta annonstexten

Användarbetyg: 5 / 5

Markera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktiv
 

Så här skriver du den perfekta annonstexten

Här är mina tips för egna anteckningar eller bara för att läsa.

Du har städat och nu vill du bli av med en hel del saker på fairhandla.se. Och naturligtvis så snabbt som möjligt. Hur gör du så att människor köper dina saker? Med en bra annonstext. Reklam leder vägen: För att kunna sälja en produkt framgångsrikt är en rätt och väl berättad historia viktig.

  

Klar titel

Kan hittas bättre med rätt sökord

I början behövs det en tydlig titel. Det måste vara omedelbart klart vad det handlar om. Detta innebär att det viktigaste sökordet som en handväska eller gräsklippare måste ingå för att din annons ska hittas. Om det är ett välkänt varumärke skriv det redan här, vilket ökar försäljningsmöjligheterna. En beskrivning av tillståndet är också användbart. Om det fortfarande finns utrymme efteråt kan du lägga till ett meningsfullt adjektiv.

 

Gå in i detalj

Detaljerade beskrivningar ökar försäljningsmöjligheterna

Den informativa delen följer - produktbeskrivningen. Lämna inga detaljer och beskriv ditt erbjudande så detaljerat som möjligt. Detta sparar dig och potentiella kunders tid. Detta inkluderar klassikerna under nyckeldata som dimensioner, vikt, tillverkningsår, inköpsdatum, klädstorlekar. Beskriv formen, färgen och funktionerna på din artikel - vad kan den göra, vad kan den inte? Nämn också extra om garantibevis eller certifikat är tillgängliga. Detta kommer att göra ditt erbjudande ännu mer attraktivt.


 

Bli personlig

Din berättelse ger ditt erbjudande liv

Berätta din personliga historia om produkten du erbjuder. Kanske är det dina favoritjeans. Eller bilden som du köpte för din första egen lägenhet och som tyvärr inte har en plats i den gemensamma lägenheten nu. Eller tältet där du fick reda på att du mer är typen för hotell. En personlig anslutning skapar närhet, verkar känslig och trovärdig - och din annons förblir i allas minne.

 Berätta din personliga historia

 

Var ärlig

Trovärdighet är den bästsäljande punkten

Ärlighet håller längst. Och säljer bättre också. Överraskningar är bara bra om de är positiva. Så var från början ärlig om eventuella skador på ditt erbjudande. Då kan du vara säker på att de som kontaktar dig har verkligt intresse. Och du sparar obehagliga överraskningar.

 

Organisationen i slutet

Helst kommer objektet att hämtas av dig personligen från köparen. Men om du är redo att skicka artikeln, tala om detta i din annons. Inklusive villkoren under vilka du är ansvarig för frakt. Detta inkluderar också att definiera betalningsmetoden. Skicka bara saker efter att du har fått pengarna. När du hämtar det är det klart, du får pengarna kontant.

 

 

 

Slutsats

Ju mer detaljerat du beskriver ditt erbjudande, desto färre frågor kvarstår, desto större är chanserna för en snabb försäljning - och desto bättre stämning bland köpare och säljare. Och det allra bästa: Om du lyckats bli av med dina saker, har du utrymme igen för att köpa nya favoritsaker. Till exempel på fairhandla.se.

 

Läs mer om att annonsera, köpa och sälja: