Användarbetyg: 5 / 5

Markera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktivMarkera som aktiv
 

Du är välkommen att dela artikeln:

 

Sälja på nätet: Köp och sälj sidor

Sälja på nätet: Köp och sälj sidor

Hitta den rätt köp och sälj sida

Olika Webbplatser lämpar sig olika bra beroende på vad för ett föremål det är du vill sälja. Man måste bestämma sig om man vill sälja på en av de stora webbplatser som kostar pengar eller kanske en mindre men gratis annonse sida - kanske du vill prova en ny köp och sälj webbplats? Hitta här de vigtigaste köp och sälj sidor på nätet med för och nakdelar för att sälja dina saker.

 

 

"snabb" tipset

Blocket

Det kostar att lägga upp en annons på Blocket men här hittar du det mesta. Beroende på vad du vill sälja så kan det kosta upp till 159 kronor. Annonser för olika typer av fordon, bostäder, tjänster och maskiner är dyrast medan det är lägre pris för bland annat litteratur, cyklar och filmer. Du kan också endast välja en bild till din annons, vill du lägga till fler kostar det extra. Det kostar också extra om du vill ändra något i annonsen.

 

"insider" tipset

Fairhandla

På fairhandla.se kan företag och privatpersoner annonsera gratis! Det finns några extras men annnars kan du köpa, sälja och kommunicera absolut kostnadsfri! Fairhandla är den nya under köp och sälj -webbplatserna. Det finns ett litet men växande samhälle. Vad fairhandla har - och ingen annan - är en karta var du kan hitta annonserna i närheten. Det kan vara spännande inte att söka efter något bestämt men i t.ex. i ett område på 25 km och bara se vad det finns för erbjudande i närheten. Kommunicera kan du via ett meddelande system.

 

"spänning" tipset

Tradera

Tradera är ett välkänt varumärke som inger trygghet. Här lägger du upp annonser som möjliga köpare sedan får buda på - det finns alltså möjlighet att tjäna betydligt mer än man förväntat sig. Du kan också välja att sätta fastpris på din annons. Det är helt kostnadsfritt att registrera sig och att annonsera på Tradera. Tradera tar ut en provision för varje såld vara. Lägger du upp fler än 100 annonser varje månad tar de även ut en avgift för varje osåld vara. Du kan inte själv välja sluttid på din annons utan att köpa tillvalet "Egenvald Sluttid".

 

 

Citiboard

Här säljer du enkelt dina saker genom att ta en bild, skriva en kort beskrivning och sätta ett pris - och det gratis. Citiboard fungerar som en loppmarknad i mobilen. Här finns annonser med allt från begagnade kläder och skor till inredning och datorer. Det är kostnadsfritt att använda Citiboard. Det kostar varken innan eller efter du sålt din artikel. Låter du appen känna av var du befinner dig får du upp aktuella annonser i din närhet. Det finns idag inget maxtak på antal annonser per säljare, något som kan upplevas störande av de som letar seriösa annonser. Det är även vanligt att flera år gamla annonser ligger kvar på plattformen. 

 

Marketplace

Marketplace är lite som Blocket men inbyggt i Facebook och det är gratis att lägga upp dina annonser. Du kan skapa annonser för att sälja dina prylar, där du beskriver dem, lägga till bilder och sätta ett pris. Precis som på Blocket utförs inga transaktioner på Marketplace utan du får kontakta säljare och komma överens. Alternativ finns det grupper köp och sälj facebook var man kann hitta olika bra erbjudande.

 

Lokus

Lokus är en rikstäckande annonsplats med tiotusentals annonser inom köp och sälj. När du lägger in en annons på Lokus kan du som tillval välja att publicera den i din lokaltidning. Om du väljer att publicera annonsen både på lokus och i tidningen så resulterar det i att annonsen når ut till en bred målgrupp både på nätet och i tidningen. Annonsen är sökbar på ett 80-tal dagstidningssajter och den publiceras i den tidning som du angett, om du gjort detta tillval. 

 

Sellpy

Du slipper alltså processen med att fotografera, skriva beskrivning och lägga upp annonsen. Här får du hjälp att sälja dina prylar istället för att sälja dem själv. Allt det här sköter Sellpy åt dig. Du beställer istället hem en Sellpy-påse och skickar tillbaka den med de artiklar du önskar sälja. Sellpy går därefter igenom artiklerna och sorterar ut det som de anser vara säljbart, fotograferar och lägger upp på sin hemsida. Sedan delar ni på vinsten. Den största fördelen är att du slipper allt jobb. Allt du behöver göra är att klicka hem en påse och skicka tillbaka med dina prylar. Du garanteras bra foton och behöver inte själv skicka varan till köparen. Till skillnad från sajter och appar där du får hela vinsten själv, tar Sellpy en del av det du tjänar. Du kommer alltså inte upp i lika stora summor som du troligen hade gjort på annat håll. Sellpy är också de som bestämmer priserna på dina artiklar och värderas något till under femti kronor anses det inte vara säljbart.

 

Shpock

Det är kostnadsfritt att köpa och sälja med Shpock. Den känner av vart du befinner dig och visar annonser som lagts ut i din närhet. Du kan också dela dina annonser på Facebook och andra sociala medier för att snabba på försäljningen. I appen finns möjlighet att ge omdömen, blockera och rapportera, vilket öppnar upp för seriösa säljare och köpare. Dessutom kan du prata direkt i appen med en intresserad köpare eller säljare. För att kunna kommunicera privat med en eventuell köpare behöver hen först lägga bud på din annons och du som säljare måste acceptera budet. Det är alltså inte möjligt att i förhand besvara frågor om det du säljer. Ett bud på en annons är dessutom juridiskt bindande, men omdömen av appen visar på att det förekommer att köpare drar sig ur.

 

Sveriges annons sidor:

 

 

Läs också:

Sälja på nätet: Så lyckas du!

Du vill lära dig hur man sälja bättre?

Sälja på nätet: Så lyckas du!

Sälj snabbare, enklare och få mer för dina föremål:

Sälja på nätet: Så lyckas du

 

 

Du tycker att det månglar en sida eller en information? Du är välkommen att skriva till mig: Niels von Daake

Då har du kommit rätt -  och är varmt välkommen!

 

Du är välkommen att dela artikeln:

 

Läs mer om att annonsera, köpa och sälja: